Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Alternatív forrásteremtési technikák a gyakorlatban

2014-12-04 11:36:47

A civil szervezetek csak úgy működhetnek sikeresen, ha megfelelő forrásokkal rendelkeznek. A bevett gyakorlat szerint pályázatok útján próbálnak elegendő anyagi támogatást szerezni céljaik megvalósításához. Vannak azonban egyéb, nálunk kevéssé alkalmazott módjai is a forrásteremtésnek, mint például az adománygyűjtés.

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló „Alternatív forrásteremtési technikák a gyakorlatban” elnevezésű projekt célja az alternatív forrásteremtési technikák megismerése és alkalmazása a V4-es országokban és Ukrajnában. A projektet a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület, mint főpályázó valósítja meg 2014. január 08. és 2014. december 31. között, 13 000 Euró összegű támogatásból. További partnerek: Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda, Czech Fundraising Center (Csehország), Good Network Foundation (Lengyelország), Youth Association of Gemer (Szlovákia).

A projekt megvalósítói a közös munka eredményeként olyan információkat és tudást szeretnének közvetíteni a szervezeteknek, amelyet gyakorlati munkájuk során is fel tudnak használni, ezzel elősegítve a társadalom építését, a különböző forrásteremtési technikák sikeres alkalmazásával. Az érintett 5 ország civil szektorát és azon belül forrásteremtési technikáit vizsgálva megállapítható, hogy az adományozási kultúra erősítéséért a civil szervezeteknek még sokat kell tenniük, ám a megismert és felkutatott példák jó mintául szolgálhatnak a szervezetek-e tárgyban végzett tevékenységéhez.

A projekt keretében megjelenő közös kiadványban gyakorlati jó példák mellett az együttműködő országok civil szektorának helyzetelemzéséről is képet kap az érdeklődő.

A kiadvány az alábbi képre kattintva megtekinthető és letölthető!

KiadvanyAz Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda 2015. februárjától indítja útjára legújabb projektjét, Civil híd 2015 elnevezéssel. A projekt a már fent említett „Alternatív forrásteremtési technikák a gyakorlatban” valamint a 2014-ben, szintén a szervezet által megvalósított nagy sikerű  „Pályázatírói képzés” eredményeire épít. A projektben kárpátaljai civilek valamint a Visegrádi Négyek civil szervezetei közösen vesznek részt. A projekt célja, hogy a Kárpátalján tevékenykedő  civilek megismerkedhessenek az alternatív forrásteremtési technikákkal, az önkormányzatok és egyéb állami szervezetekkel való együttműködés lehetőségeivel, hogy erősödjön a civil összefogás a kisebbség és többség együttműködésének gyakorlatában, javuljon a civilek érdekképviselete a régióban megismerve és alkalmazva a V4-ek nemzeti sajátosságait.

A projekt keretében szervezett rendezvényekre 2015. február 1.-t követően várjuk a jelentkezőket a www.umti.org honlapon meghirdetett feltételek szerint!