ЦЕНТР УКРАЇНСЬКО-УГОРСЬКОГО
РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ

Церкви, як пам’ятки релігійного та історичного життя регіону

2021-04-07 16:05:02

Церкви, як пам’ятки релігійного та історичного життя регіону, відіграють значну роль у культурному житті Європи завдяки своїй матеріальній та ідеологічній спадщині. Збереження і популяризація таких об’єктів стає надзвичайно потужним стимулом для просування і розвитку регіонів, де немає значного економічного потенціалу і які виживають переважно завдяки туризму і сфері послуг.

Саме з такою метою і було започатковано транскордонне партнерство для реалізації спільного українсько-угорського проекту під назвою «Розвиток релігійної культурної спадщини і туризму в м. Ніредьгаза та м. Берегове» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проект фінансується через Європейський Інструмент Сусідства в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Одночасно із виконанням першочергових реставраційних робіт на Берегівському костелі Воздвиження Чесного Хреста, в рамках проекту також заплановано реалізувати цілий комплекс туристичних та організаційних заходів, щоб перетворити костел, пам’ятку архітектури національного значення та одну із найстаріших кам’яних будівель Закарпаття, у важливий релігійно-культурний і туристичний центр регіону.

Період реалізації проекту – 24 місяці з червня 2020 року до травня 2022 року.

Залучені партнери проекту – римо католицькі релігійні громади міст Ніредьгаза та Берегове, а також експертні організації Ніредьгазське туристичне неприбуткове товариство (Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.) та Центр українсько-угорського регіонального розвитку з міста Берегове.  

Програма транскордонного співробітництва ЄІС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020

Ця сторінка створена і підтримується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Думки, викладені в матеріалах, належать Центру українсько-угорського регіонального розвитку і не обов’язково відображають офіційну позицію Європейського Союзу

Співфінансується Європейським Союзом