ЦЕНТР УКРАЇНСЬКО-УГОРСЬКОГО
РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ

Пошук, мотивація і робота з волонтерами

2015-11-20 12:23:01

З такою тематикою Центр українсько-угорського регіонального розвитку разом з партнерською організацією з Польщі -   Фонд “Добра мережа” організував навчальний семінар в м. Берегові. Семінар, який тривав з 17 по 21 листопада 2015 року, фінансований в рамках Програми східного партнерства Міжнародного Вишеградького Фонду.

В рамках проекту «Громадський міст між Вишеградом та Україною» це вже четвертий семінар, мета якого – зміцнення діяльності та співпраці громадського сектору України завдяки залученню адаптованого і практичного досвіду Вишеградської четвірки. В семінарі взяли участь 15 осіб з різних громадських організацій Закарпаття, які були зацікавлені у менеджменті волонтерської роботи, працюють разом з волонтерами або в майбутньому планують займатися з ними.

Тренерами семінару виступили працівники Фонду “Добра мережа” – Мальгорзата Страдомска-Калінка та Маржена Качпровіч. Волонтерський рух у Європі має велику традицію, зокрема, й на території Польщі. Під час семінару учасники в рамках теоретичних та практичних занять мали можливість ознайомитися з польським досвідом, з успішними прикладами, основними формами та золотими правилами волонтерської діяльності, тощо.

 

У нинішній економічній і соціальній ситуації, активно працюючим громадським організаціям України дуже важливо ознайомитися з альтернативними методами збору коштів, та з можливостями співпраці з органами влади, з перевагами роботи у рамках громадської мережі, з поняттям волонтерської роботи, що є пріоритетами цього проекту,  задля зміцнення співпраці та для більш ефективного представлення інтересів громадськості, вивчаючи і використовуючи національні особливості Вишеградської четвірки.

Проект завершується 23 січня 2016 року із проведенням підсумкового круглого столу. Запланована організація спільного Громадського Форуму для представлення результатів проекту, де будуть вручені сертифікати для учасників семінарів, а також експерти-партнери з Вишеградської четвірки висвітлять свої думки та враження від участі в проекті. Організатори запрошують всіх зацікавлених взяти участь у Громадському Форумі!

Завантажити:

Детальна програма четвертого тренінгу [укр] [eng]

Навчальні матеріали четвертого тренінгу [укр]  [eng]