Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Önkéntesek felkutatása, menedzselése és motiválása

2015-11-20 12:23:01

A fenti címmel indított egyhetes workshopot Beregszászon az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda és partnerszervezete a varsói Dobra Sieć Alapítvány. A 2015. november 17-21 között zajló rendezvény támogatója a Visegrádi Alap Keleti Partnerség Programja.

A workshop sorrendben a negyedik állomása a „Visegrádi Civil Híd Ukrajnának” elnevezésű projektnek, melynek célja a civil szektor működésének és összefogásának erősítése Kárpátalján a V4 országok tapasztalatait átvéve és alkalmazva a gyakorlatban.

A workshopon 15 fő civil szervezeti munkatárs vesz részt, főként olyan civil szervezetek képviselői, akik érdeklődnek az önkéntes munka menedzselése iránt, igénybe veszik avagy a jövőben szeretnék igénybe venni önkéntesek segítségét munkájuk során.

A workshop trénerei a lengyelországi Dobra Sieć Alapítvány munkatársai, Małgorzata Stradomska-Kalinka és Marzena Kacprowicz. Lengyelország komoly hagyományokkal rendelkezik az önkéntes munka területén, melynek megszervezéséről, menedzseléséről és az önkéntesek motiválásáról hallhatnak előadásokat a résztvevők.

Az egyhetes rendezvény során elméleti és gyakorlati feladatokat is meg kell oldaniuk a résztvevőknek, megismerkedhetnek az önkéntesség formáival, legfontosabb aranyszabályaival, az önkéntes menedzsment-ciklus lépéseivel valamint a lengyelországi jó gyakorlattal.A jelen gazdasági és társadalmi helyzetben fontos, hogy a helyi civilek megismerkedhessenek azokkal a sikeres tevékenységekkel – az alternatív forrásteremtési technikákkal, az önkormányzatokkal és egyéb állami szervezetekkel való együttműködés lehetőségeivel, a hálózati együttműködés előnyeivel, az önkéntesség fogalmával – melyek jelen projekt alapvető prioritásai, hogy erősödjön a civil összefogás és javuljon a civilek érdekképviselete a régióban megismerve és alkalmazva a V4-ek nemzeti sajátosságait.

A projekt a 2015. január 23-ára tervezett rendezvénnyel zárul, ahol bemutatásra kerülnek az elért eredmények, átnyújtásra kerülnek a tanúsítványok a helyi civil résztvevők számára, valamint elhangzanak a V4 országok szakértőinek a projekt keretében szerzett tapasztalatai és benyomásai. A szervezők  szeretettel várják a rendezvényre a projekt iránt érdeklődőket!