Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Egy lépéssel közelebb Európához és a kerékpárutakhoz

2013-02-15 00:12:33

Befejező szakaszához érkezett az európai uniós támogatásból épülő kerékpárutak kivitelezése.

A múlt évben az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda 250 ezer euró támogatást kapott két, európai követélményeknek megfelelő, útburkolati jelzésekkel, átjárókkal ellátott kerékpárút építésére. A bicikliutakat az Asztély-Beregszász és a Tiszaújlak-Péterfalva közötti autóutak 5-5 kilométeres szakaszaival párhuzamosan egy közös nemzetközi projekt keretében építik. Az előkészületi munkálatok a befejezési stádiumban vannak, csak az aszfaltozás maradt hátra. A munkát a Kárpátaljai Megyei Közútkezelő Hivatal végzi.
Tarpai József, az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda vezetője elmondta, két alkalommal is pályáztak a támogatásra, míg Brüsszelben jóváhagyták azt.

“Bízunk benne, hogy ez csak a kezdet, hisz egy 10 kilométeres útszakasz csak csepp a tengerben. A gépkocsivezetők elégedetlenkednek, mert szerintük a pénzt az utak javítására kellett volna fordítani, ez azonban sajnos nem valósítható meg. Az összeget csak az előírt célra lehet felhasználni. Mivel az alapötlet az európai kerékpárutak összekötése, az első útszakaszt értelemszerűen a határok menti autóutak mellett kellett megépíteni” – hangsúlyozta Tarpai József.

http://karpatalja.ma