Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

KÁRPÁTALJAI VENDÉGEK A GÁVAI TEMPLOMBAN

2013-04-29 00:01:23

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Természetbarát Szövetség koordinálásában és a Zöld Kerék Alapítvány szervezésében túravezető képzésre került sor április 26-28. között ukrán és magyar kerékpárosok részvételével. A három napos gyakorló túra Beregszászról indult, s többek között Kisvárda érintésével az első nap végére a résztvevők elérték a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Károlyfalvát.

Másnap a közel 30 fős csapat ezután Rakamazon és Tímáron átvonulva megérkezett Szabolcs községbe, ahol meglátogatták a Mudrány Kúriát, a földvárat, valamint a református templomot.

Ezt követően Gávavencsellőre érkeztek, ahol a gávai Római Katolikus Egyházközség hívei várták a túrázókat. A templom jóleső hűvösébe bevonuló kerékpárosokat az egyházközség énekkara az “Uram jó nekünk itt lenni” kezdetű énekkel fogadta, majd a vendégek megismerték a templom történetét, egészen napjainkig. A bemutatást követően szerény vendéglátásra invitáltuk a túrázókat a plébánia épületébe, amit nagy örömmel fogadtak. A paróchiára átvonulók, befejezésül a “Béke fejedelme” kezdetű éneket hallgathatták meg. A vendéglátást hálás szeretettel köszönték meg, aztán bringára pattantak és Nyíregyháza felé folytatták útjukat.
A gávai Római Katolikus Egyházközségben immár második alkalommal láttunk vendégül külföldi látogatókat.
Öröm volt újra megtapasztalni az egyházközség tagjainak áldozatos segítségét és szolgálatát, akik munkával, süteményekkel, szendviccsel és anyagilag is támogatták, hogy kárpátaljai vendégeink megpihenhettek nálunk és minden bizonnyal jó hírünket viszik a határon túlra! Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik a délután sikeréhez és öröméhez bármilyen módon hozzájárultak! A felettünk levő Mindenható Isten, sokszorosan fizesse vissza mindenkinek a jóságát és áldozatát!