Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Átadták a Tiszaújlak–Tiszabökény közötti kerékpárutat

2013-05-27 16:53:30

Május 26-án 9.00 órakor adták át a Tiszaújlak–Tiszabökény közötti kerékpárutat. A projekt európai uniós támogatásból valósult meg. Az első átadott szakasz hossza 3150 méter. Az ünnepséget Tarpai József, az Ukrán–Magyar Területfejlesztési Iroda igazgatója nyitotta meg. Ezt követően elhangzott az ukrán himnusz és a magyar nemzeti imádság.

 
A himnuszok után Tóth István, Magyarország Beregszászi Konzulátusának főkonzulja osztotta meg ünnepi gondolatait az egybegyűltekkel. Beszédében elmondta, hogy ez a több mint három kilométeres szakasz csak a kezdete a munkálatoknak. A tervekben szerepel a szakasz építésének folytatása, illetve az Asztély–Beregszász közötti kerékpárút kiépítése is. A főkonzul hangsúlyozta, hogy ezek a kerékpárutak különösen fontos szerepet tölthetnek majd be, mivel határ menti településeket kötnek össze.

 

Ezután Vaszil Markovics, a Kárpátaljai Közútkezelő Szolgálat igazgatója mondott ünnepi beszédét. A közútkezelő vezetője volt a projekt egyik helyi partnere, s közreműködött a kerékpárút megépülésében.

 

A meghívott vendégek között volt továbbá Kovács Sándor, a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, aki az egészséges életmód fontosságára hívta fel a figyelmet, illetve kiemelte Kárpátalja és a szomszédos Szabolcs–Szatmár–Bereg megye civil szervezeti együttműködését.

 

Az ünnepi beszédek után Weinrauch Márió, a Tiszaújlaki Római Katolikus Egyházközség plébánosa megszentelte a kerékpárutat.

 

Az ünnepség végén Tóth István konzul és Tarpai József a gyakorlatban is felavatták a kerékpárutat: ők indultak el először biciklivel az újonnan átadott kerékpárúton, őket az ünnepségen résztvevő diákok követték.