Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Területi tervezés az ukrán-magyar határmenti térség összehangolt fejlesztésének érdekében

2009-03-27 00:13:48

A program legfontosabb célkitűzése volt a határmenti térség területrendezési tervének elkészítéséhez szükséges tervezési program megismerése a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elkészített hasonló tervezési program megismerésével és tanulmányozásával. A projekt megvalósítása szorosan kapcsolódott a területfejlesztés és területrendezés általánosan megfogalmazott feladataihoz.

A rendezvény lebonyolítására március 26-27.-i időpontban került sor a Munkácsi Városi Tanács patinás tanácstermében. A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a budapesti Város- teampannon Kft munkatársai, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal Európai Integrációs és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának valamint az Önkormányzati, Rendészeti és Területfejlesztési Bizottságának bizottsági tagjai, a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának munkatársai, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás vezetői és osztályvezetői, a járási közigazgatások vezetői és munkatársai, polgármesterek, építészek.

A felszólalók közül többen is hangsúlyozták a határmenti együttműködés szerepét a közös területrendezési terv kidolgozásában akár az Európai Uniós pályázatok által felkínált lehetőség keretében.

A program keretében összeállításra került egy ú.n. egyeztetési anyag is, mely tartalmazza

  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területrendezési tervének kivonatát
  • Kárpátalja megye területrendezési tervének kivonatát
  • a közös területrendezési terv kidolgozására tett javaslatokat
A vizsgálati összefoglaló a megyék általános jellemzőinek rövid összefoglalása után a tervezési program kidolgozását közvetlenül befolyásoló tényezők területrendezési szempontú bemutatására koncentrál.

 

A program megvalósításához az EuroClip-EuroKapocs Közalapítvány nyújtott támogatást.