Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Térségfejlesztés határon átnyúló szolgáltatásokkal: képzések és tájékoztató anyagok révén

2009-04-05 00:12:09

A Szatmár Megyei Önkormányzat a Románia-Ukrajna Szomszédsági Program keretében pályázatot nyert “Térségfejlesztés határon átnyúló szolgáltatásokkal: képzések és tájékoztató anyagok révén ” címmel. A projekt megvalósításában partnerszervezetként az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda vesz részt.

A projekt Szatmár megye és Kárpátalja megye közigazgatási és polgármesteri hivatalai szakmai kapcsolatainak elmélyítését, jól működő közös partnerség kialakításának elősegítését célozza meg. A projekt közvetlen célja a határmenti megyékben tevékenykedő önkormányzatok és civil szervezetek együttműködésének megteremtése, közös események, rendezvények lebonyolítása és összehangolása, valamint a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna Szomszédsági Program keretében közös pályázatok kidolgozása és megvalósítása.

A projekt közvetlen célcsoportját azok a szakemberek alkotják, akik részt vesznek a projekt keretében megrendezett konferencián és műhelytalálkozókon, s aktív közreműködésükkel szerepet vállalnak a projekt megvalósításában: Szatmár megyéből és Kárpátaljáról 15 önkormányzat, közigazgatási hivatal 1-1 képviselője (összesen 30 fő).

A projekt során eddig két képzéssel egybekötött műhelytalálkozó és szakmai út megrendezésére került sor. Az első alkalommal kárpátaljai polgármesterek látogattak Szatmárnémetibe, ahol a projektírói képzés első fordulójának keretében hasznos projektlátogatásokra is sor került.

A második szakmai találkozó 2009. április 27-30. között került megrendezésre Ungváron, ahol a közös projektkidolgozás mellett szintén sor került sikeres együttműködésben megvalósult projektek meglátogatására és bemutatására is.

A program közös szakmai konferencia lebonyolításával zárul Szatmárnémetiben, 2009. májusában.