Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Komplex projektasszisztens képzés kárpátaljai magyar civil szervezetek munkatársai részére

2009-04-30 00:10:08

Az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány Magyarország partnerségben az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Irodával komplex projektasszisztens képzést szervezett civil szervezetek munkatársai számára 2009. január-április hónapok folyamán, kárpátaljai és magyarországi színhelyeken.

A képzés célja volt, egy komplex képzési program keretén belül felkészíteni a határon túli civil szervezeteket az uniós források fogadására, melyek ezáltal képessé válnak a szervezetek határokon átívelő együttműködési projektek kidolgozására és megvalósítására, illetve vállalt küldetésük hatékonyabb teljesítésére.

A rendezvények alkalmával a következő témákkal ismerkedhettek meg a résztvevők: az Európai Unió regionális politikája, intézmény- és pályázati rendszere, Projekt Ciklus Menedzsment – a projektek tervezésének folyamata, logikai keretmátrix elkészítése, költségvetési tervezet elkészítése. A program során minden résztvevő kidolgozta saját projektötletét, melynek kiértékelésére az áprilisi egri képzési forduló alkalmával került sor. A szervezők jóvoltából  a kárpátljai résztvevők díszvendégei lehettek a Füzesabonyban megrendezett V. Heves MEGYEI CIVIL SZAKMAI konferenciának is, melyet színvonalas műsor és bál tett emlékezetessé.

A programnak köszönhetően új együttműködések kialakítására is sor került hevesi és kárpátaljai civil szakemberek között.