Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Természetvédelem a közigazgatás és a civil szervezetek gyakorlatában

2008-03-20 16:23:25

2008. március 17-19.-én került sor a Természetvédelem a közigazgatás és a civil szervezetek gyakorlatában elnevezésű program első, hivatalos részének lebonyolítására Nyíregyházán. A Felső-Tisza Alapítvány az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Irodával partnerségben az Interreg Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kapott lehetőséget a projekt megvalósítására.

A közvetlen cél a határ két oldalán a civil szervezetek és a közigazgatási struktúrák munkájának harmonizálása, a környezetvédelmi szakterületen rejlő problémák és lehetőségek feltárása. 

A programban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 12 többcélú kistérségi társulásának munkatársai, és Kárpátalja 13 járási adminisztrációjában dolgozó szakemberei vettnek részt, valamint mindkét terület természet és környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetei kaptak meghívást. Az első műhelytalálkozón az uniós követelmények aktualitásait vitatták meg, és feltérképezték a legfontosabb természetvédelmi problémákat. Magyar és ukrán szakemberek interregionális program keretében szeretnék elérni, hogy a közigazgatásban dolgozók és a civil szervezetek közösen tehessenek a környezetvédelemért. A résztvevők a szakmai találkozó kapcsán a Megyei Fejlesztési Ügynökség Kht Képzési és Információs Központjában megismerkedhettek a természetvédelem EU-s követelményeivel, s a térség legfontosabb ilyen problémáit tekintették át. A kárpátaljai vendégek ellátogattak még a Tuzson János Botanikus Kertbe, illetve a Nyíregyházán működő Állatbarát Alapítványhoz is.

A rendezvény következő műhelytalálkozójára 2008. májusában kerül sor Kárpátalján.