Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Jószomszédsági nap Beregszászon

2007-09-23 14:23:51

Szeptember 22-én került megrendezésre Beregszászon az Amfiteátrumban  Jószomszédsági Nap elnevezésű rendezvény, amely Magyarország és Ukrajna kapcsolatait hívatott erősíteni, e két szomszédos régió üzleti, baráti -és kulturális fejlesztését előirányozni. A rendezvény szervezésében aktív szerepet vállalt az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda.

A Jószomszédsági Nap alkalmat teremtett a Kárpátaljai járások bemutatkozására, népművészeti termékeik kiállítására. Minden járás saját falujának jellegzetességeit mutathatta be és kiállíthatták tárgyaikat, jellegzetes ételüket készíthették el. Egy-egy település testvérvárosi kapcsolatainak elmélyítésére szolgált a rendezvény, melynek alakalmával e városok, települések, saját képviselőjükkel vettek részt a találkozón.

A Jószomszédsági Nap keretén zajlott a 44. Barátság határok nélkül elnevezésű járási folklór fesztivál, ahol helyi és magyarországi népművelő együttesek, zenészek, zenekarok léptek fel. A zenei repertoár tartalmazta a népi, modern és klasszikus táncok mellett zenei együttesek bemutatkozását is. A Jószomszédsági Nap elsődleges célja az volt, hogy elősegítse a két ország kapcsolatainak elmélyítését, lehetőséget biztosítson a kulturális értékek bemutatására és újabb alkalmat teremtsen a két megye kapcsolatainak fejlesztésére. A rendezvény főzőversennyel és utcabállal zárult.