Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Projektfejlesztési és menedzsment tréning Kárpátalján

2007-12-04 14:20:10

A Beregszászi Turisztikai Információs Központ ad otthont a “Projektfejlesztési és menedzsment tréning Kárpátalján” elnevezésű képzésnek. Az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda által szervezett képzés az Apáczai Közalapítvány támogatásával valósul meg a 2007. október – 2008. március közötti időszakban.

A képzés témái: az európai regionális politika rendszere, a Kohéziós Alap és a Strukturális Alapok, mint a fejlesztések forrásai, az EU határon átnyúló programjai INTERREG, TACIS CBC, PHARE CBC, Szomszédsági Programok,  projektcsapat felkészítése, team feladatok, kommunikáció, munkaszervezés, konfliktuskezelés, tárgyalási technikák. Gyakorlati rész: konkrét pályázat teljes kidolgozása.

A képzésen 20 fő vesz részt, akik Kárpátalja megye különböző településeiről érkeznek, főként civil szervezetek munkatársai és frissdiplomások. A képzés előadói az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány, a budapesti VÁTI kht, az MTA RKK Debreceni Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség, a kassai Fórum Információs Központ, a Nyíregyházi Híd az együttműködésért kht. munkatársai.
A képzés következő moduljára 2008. január 11-12.-én kerül sor, amikor is Domokos Béla és Sebestyén Etelka, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársai tartanak előadást a pályázatok kidolgozásáról.