Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Magyar-ukrán határmenti konferencia Tarpán

2006-06-25 10:48:50

A Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás és a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Közgyűlés az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda és Tarpa község szervezésében Magyar ukrán határmenti konferenciát bonyolított le 2006. június 24.-én Tarpa községben (Magyarország).

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke Gazda László és a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás elnöke Oleg Havasi kormányzó úr is, kik a rendezvény keretében írták alá azt a magyar-ukrán határmenti egyezményt, melyet a magyar ukrán kormányközi vegyes bizottság ülésén fogadtak el, s mely tartalmazza  a két térség közös fejlesztési lehetőségeit a jövőre nézve.

A nap folyamán előadás hangzott el a fejlesztési lehetőségek lehetséges irányairól, mint pl. Beregben rejlő lehetőségek, idegenforgalom. A résztvevők között párbeszéd alakult ki a az EU külpolitikájáról, a vízum és menekültügyről, a Schengeni vonal kiépítéséből adódó változásokról. Az előadók között említhetjük a Nyíregyházi Főiskola és a Debreceni Egyetem oktatóit, valamint az Idegenrendészti Hivatal és a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság vezetőit. A szervezők a szakmai előadásokon kívül a résztvevők  örömére kulturális kikapcsolódást is biztosítottak, a Fiatal Tehetségekért Alapítvány Kamarazenekarának tolmácsolásában. A rendezvény támogatója az EuroClip-EuroKapocs Közalapítvány volt.