Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Regionális Turisztikai Információs Központ kialakítása Kárpátalján (2006-2007)

2006-07-28 10:38:10

2006 júliusától 2007 júniusáig  az INTERREG IIIA/TACIS Magyarország-Szlovákia-Ukrajna Szomszédsági Program keretében új projekt megvalósítása kezdődött Regionális Turisztikai Információs Központ kialakítása Kárpátalján elnevezéssel.

A projekt feladata  a régióban lévő problémák megoldása, mely főként az információs központok turisztikai kínálatának bővítésére, valamint a régióban működő turisztikai szervezetek, a helyi és külföldi turisták informálására irányul. A feltárt hiányosságok megoldása Kárpátalja megye szociális és gazdasági helyzetének javulásával pozitív előrelépést képez arra nézve, hogy a megye Ukrajna legdinamikusabban fejlődő turisztikai régiójává lépjen elő.

A program alapvető célja Kárpátalja megye turisztikai fejlődésének elősegítésén alapul, mely a legütemesebben fejlődő ágazata a határmenti területek gazdaságának.A projekt kivitelezése során a következő tevékenységekvalósulnak meg:

  • Regionális Turisztikai Információs Központ kialakítása Kárpátalján Beregszászban.
  • Adatbázis kialakítása és folyamatos frissítése a határmenti régió turisztikai szervezeteiről, valamint az általuk nyújtott szolgáltatásokról.
  • A Turisztikai Információs Központ által kialakított önálló web-oldal működtetése.
  • A régióban fellelhető  turisztikai szolgáltatások színvonalának emelése, szakirányú képzések szervezése.
  • A turisztikai információs központok kapcsolattartásának elősegítése  Magyarország szomszédos megyéinek turisztikai szervezeteivel.
  •   Információ-szolgáltatás a Kárpáti-régió turisztikai adottságairól térképek és utikönyvek kiadása és terjesztése révén.

A projekt célcsoportjai: helyi és külföldi turisztikai szervezetek, turisták és befektetők. A projekt megvalósításának időtartama 12 hónap.