Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Kárpátaljai delegáció az “Utazás” kiállításon

2015-03-05 13:11:47

2015. február 26-án Magyarország Beregszászi Konzulátusa segítségével a Kárpátaljai Turisztikai Tanács elnöke – dr. Tarpai József és egyik elnökségi tagja – Bokotej Olga, továbbá az Ungvári Nemzeti Egyetem Turisztikai Tanszékének vezetője – Fegyir Sándor, illetve munkatársa – Kovály Olexandr, eljutottak a budapesti Utazás Kiállításra.

A kiállítás meglátogatása előtt a küldöttség képviselői találkoztak Fodor Olivérrel, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának osztályvezetőjével. A találkozón jelen volt Pataki Nóra főtanácsos is. Az osztályvezető Úr bemutatta a turizmus állami irányításának rendszerét Magyarországon. Beszélt a 2016–2020-as éveket illető fejlesztési tervekről is.

A továbbiakban a kárpátaljai turizmus fejlesztési lehetőségeiről esett szó. Dr. Tarpai József bemutatta a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács, mint szakmai szövetség felépítését. Elmondta, hogy a Tanács legutóbbi rendezvénye a február elejére szervezett Magyar Konyha Hete Kárpátalján volt, vagy népszerűbb nevén a torkos csütörtök. Javasolta, hogy a jövő évi Utazás Kiállításon Ukrajna, illetve Kárpátalja meghívott vendégként, saját standdal vegyen részt. Továbbá felvetette, hogy a szeptember 27-én Beregszászon megrendezésre kerülő BeregFest keretében meg lehetne rendezni a Magyar–Ukrán Jószomszédsági Napot is, továbbá azt, hogy jó lenne, ha Magyarország segítene olyan hasonló rendszerek kiépítésében Ukrajnának, mint például a napraforgó védjegy- vagy a SZÉP kártya rendszer.