Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Workshop a Visegradi Civil Híd Ukrajnának projekt keretében

2015-04-25 13:00:11

Április 20-24 folyamán zajlik az első workshop megvalósítása a Visegradi Civil Híd Ukrajnának  projekt keretében. A workshop témája „Civil összefogás és hálózatépítés”, előadói a szlovákiai Fórum Információs Központ munkatársai, Kulcsár Mária igazgató és Kmottrik Péter tréner. A projekt megvalósulását a Visegrádi Alap támogatja, kivitelezője az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda.

A workshopon kárpátaljai civil szervezetek munkatársai vesznek részt, összesen 20 fő. A résztvevők megismerkedhetnek a partnerség elvével, annak működésével és gyakori problémáival, valamint a megoldási lehetőségekkel egyaránt. A rendezvény elméleti és gyakorlati részt is tartalmaz, ahol szimulációs játék és konkrét esettanulmány keretében vizsgálják a problémás kérdéseket.

A rendezvény célja a civil szektor működésének és összefogásának erősítése Ukrajnában a V4 országok tapasztalatait átvéve és alkalmazva a gyakorlatban. A projekt megvalósulásában valamennyi visegrádi ország szakemberei részt vesznek, akik az országaikban sikeresen működő egy-egy szakterület erősségeit mutatják be az érdeklődőknek. A jó hangulatban zajló rendezvény pénteken zárul, folytatására júniusban kerül sor, prágai partnereink vezetésével.