Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Fundraising, alternatív forrásteremtés – workshop a Visegradi Civil Híd Ukrajnának projekt keretében

2015-06-15 12:54:04

2015. június 9-13. között  Fundraising, alternatív forrásteremtés címmel zajlott a második szakmai workshop Beregszászon a Visegrádi Civil Híd Ukrajnának  projekt keretében. A workshop előadói a prágai Cseh Fundraising Központ munkatársai voltak, Jana Ledviova igazgató és Jan Kroupa tréner. A projekt megvalósulását a Visegrádi Alap támogatja, kivitelezője az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda.

A rendezvényen kárpátaljai civil szervezetek munkatársai vettek részt, akik az alternatív forrásteremtés fogalmával, technikájával valamint a csehországi jó példákkal ismerkedtek. A workshop főbb témái voltak: miért fontos az alternatív forrásteremtés, egyéni adományozók felkutatása, vállalati adományozók, stratégiai partnerség építésének fontossága, fundraising kampányok szervezése, jelentősége és eszközei.

A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a Visegrádi Alap munkatársai is. Jári Ferenc a Nemzetközi Visegrádi Alap keleti partnerséggel kapcsolatos projektjeinek koordinátora és kollégája szakmai előadás keretében mutatták be a résztvevőknek a Visegrádi Alap tevékenységét és az aktuális pályázati lehetőségeket.

A projekt soron következő rendezvénye Civilek és önkormányzatok együttműködése címmel, 2015 szeptemberé 15-19.  között kerül majd megrendezésre, a magyarországi Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület munkatársainak közreműködésével. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!