Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Ungváron a turizmus fejlesztésének perspektíváiról Kárpátalján és a Kárpáti régióban értekeztek szakemberek

2012-09-27 01:47:08

Szeptember 13.-án,  a XI.  Turjevrocenter – Zakarpattya 2012 Nemzetközi Kiállítás és Vásár megnyitója előtt egy nappal,  „A turizmus fejlesztésének perspektívái Kárpátalján és a Kárpátok régió területén” címmel nemzetközi konferenciát rendeztek.

A jeles eseményen Magyarország, Szlovákia és Ukrajna más megyéiből érkeztek szakemberei valamint a megyei vezetők is aktívan részt vettek.

Szívélyesen üdvözölte és eredményes munkát kívánt a résztvevőknek , vendégeknek és a konferencia szervezőinek Popovics Mihajlo, a megyei tanács végrehajtó bizottságának ügyvezetője, aki Iván Balogának, a Kárpátaljai Megyei Tanács üdvözletét is tolmácsolta.

A résztvevőket köszöntötték még: Skurla Oleksandr, Szlovákia Ungvári Főkonzulátusának első titkára valamint Gubica Gábor, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja is.

A konferencia keretében bemutatásra került Az Integrált turisztikai kerékpárutak fejlesztése az ukrán-magyar határ mentén HUSKROUA/1001/012  elnevezésű projekt, mely az Európai Unió pénzügyi támogatásával a Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 (www.huskroua-cbc.net) keretében valósul meg.

A konferencián előadást tartott Tarpai József, az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda igazgatója, Markovics Vaszil  – a Kárpátaljai Közútkezelő Szolgálat igazgatója, aki  A kárpátaljai kerékpárút-hálózat és fejlesztési tervének bemutatása címmel tartott előadást, Kazai Béla – a  nyíregyházi Zöld Kerék Alapítvány munkatársa, aki a kerékpáros turizmus jelenlegi helyzetéről és fejlesztési lehetőségeiről számolt be, Feskov Valerij a Kárpátaljai Civil Központ  társkoordinátora, aki a kerékpáros infrastruktúra projekthálózatát vázolta Ungváron, valamint Travina Olga az Ungvári Városi Tanács Beruházási, Innovációs és Turisztikai Osztályának osztályvezetője, aki egy közös, lengyel-ukrán kerékpáros projekt megvalósításának eredményeit ismertette.

A konferencia többi részében előadások hangzottak el a turizmusfejlesztés helyzetéről és perspektíváiról Kárpátalján, közösen kidolgozott nemzetközi turisztikai útvonalakról, a bor és kerékpáros turizmus fejlesztésének lehetőségeiről és terveiről.