Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/xrbzijeu/public_html/index.php on line 8
 UKRÁN-MAGYAR<br>TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

UKRÁN-MAGYAR
TERÜLETFEJLESZTÉSI IRODA

Turisztikai Információs Központ kialakítása Ungváron

2009-12-20 00:04:07

2009 végén a Corvinus Zrt. támogatásával projekt megvalósítása kezdődött el, mely Turisztikai Információs Központ kialakítását irányozta elő Kárpátalján, Ungváron. A program megvalósítója az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda volt.

A projekt feladata a régióban levő problémák megoldása, ami az információs központok turisztikai kínálatának bővítésére, valamint a régióban működő turisztikai szervezetek, a helyi és külföldi turisták informálására szolgál.

A projekt megvalósítása során olyan adatbázis került kialakításra, amely magába foglalja a megye turisztikai szervezeteit, az általuk nyújtott szolgáltatásokat és ezen információk folyamatos bővítését. Az iroda kapcsolatot tart fenn más magyarországi és ukrajnai információs irodákkal, a helyi és külföldi turistákkal, turisztikai szervezetekkel, befektetőkkel. A Turisztikai Információs Központ és Kiállítóterem ünnepélyes megnyitójára 2009. december 19.-én kerül sor Ungváron. Ez a jeles esemény nemcsak a szervezők számára bírt óriási jelentőséggel, hanem a megye turizmusának egészére is. A megnyitón részt vevő vendégek között turisztikai szervezetek munkatársait, megyei, városi és járási szervezetek képviselőit, újságírókat, turisztikai szakértőket is köszönthettünk.

Tarpai József, az Ukrán-Magyar Területfejlesztési Iroda igazgatója, valamint a program vezetője köszöntő beszédében üdvözölte a jelenlévőket, s néhány szóban ismertette azt az Corvinus zrt által támogatott pogramot, melynek keretében sor került a Turisztikai Információs Központ kialakítására is. Marcsenko Oleksandr a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás Turisztikai osztályának vezetője elmondta, milyen jelentős szereppel bír a turisztikai együttműködésében ez az Ungváron kialakításra került Tourinfo Iroda. Köszöntötte az egybegyűlteket a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának konzulja, Fodor Zsolt is.

Az ünnepélyes megnyitót követő nemzetiszín-szalagok átvágása után a vendégek megtekinthették magát a Tuorinform Irodát, mely az irodahelyiségen kívül kiállítótermet is magába foglal. A kiállítóterem állandó kiállításai bemutatkozási lehetõséget bíztosítanak Kárpátalja ismert és kevésbé ismert művészei számára. A kiállítások minden érdeklõdõ számára szabadon megtekinthetõek, a kiállított munkák pedig megvásárolhatóak.

Az Ungvári Turisztikai Információs Központ alapvetõ célja:

  • A turizmus fejlõdésének elõsegítése Kárpátalján
  • A régióban turizmussal foglalkozó jogi-és természetes személyek továbbá a külföldi és belföldi turisták megfelelõ szinten való informálásának biztosítása;
  • A helyi turisztikai szervezetek összefogása, szakemberképzés, a turisztikával, vendéglátással foglalozó szervezetek magánszemélyek együttmûködésének elősegítése;
  • Kárpátalja megye és az ungvári járás lehetőségeinek feltérképezése;

Az Ungvári Turisztikai Információs Központ szolgáltatásai:

  • információ-szolgálatás a régió turisztikai adottságairól
  • programok és turistautak szervezése, kirándulások, útvonalak koordinálása
  • szálláshelyek lefoglalása;
  • teljes-és pontos adatbázis kialakítása és folyamatos frissítése Kárpátalja turisztikai adottságairól;
  • brossurák, tájékoztatók, könyvek, térképek, helyi- és külföldi kiadványok terjesztése;
  • programok, tanulmányutak szervezése.
  • kárpátaljai népművészek munkáinak kiállítása és forgalmazása;
  • ajándéktárgyak, képeslapok árusítása.
A projekt keretében kialakításra került turisztikai honlap megtekinthető a www.karpataljautazas.hu weboldalon magyar nyelven és a www.zakarpattyatourism.infoweboldalon ukrán nyelven, melyek tartalma folyamatosan bővül.Elérhetőségeink: Ungvári Turisztikai Információs Központ Kárpátalja Kincsei Ajándékbolt 88 000 Ungvár, Duhnovics út 16/1. tel./fax: 0038 (0312) 61-31-93 mobil: 00380506222371
e-mail:  ungvaritourinfo@gmail.com